Terug naar ZOAB Home
 

29-03-2016 ZOAB luid de noodklok - Walkasten

De ZOAB heeft een brief gestuurd naar de gemeente met diverse lopende zaken. En van die zaken zijn de walstroomkasten die veelal in belabberde staat verkeren. Kasten die open zijn, onder water staan of deels in het water staan. Maar ook toegankelijk voor kinderen en andere personen. De ZOAB luid de noodklok. Er moet wat veranderen. De situatie verergerd alleen maar, en het wachten is op ongelukken.

Een aantal walstroomkasten zijn al door de bewoners zelf aangepakt. Dit voor eigen rekening! Te meer omdat de situatie zo gevaarlijk was geworden, dat dit niet langer houdbaar was. De gemeente, Stedin, Eneco en zelfs de havendienst wijzen overal naar maar zijn tot op heden niet met een oplossing gekomen.
De ZOAB stuurde de gemeente een brief met diverse vragen over zaken die spelen. Waaronder de walstroomkasten. Dit is het antwoord van de gemeente op die brief, betreffende de walstroomkasten.

Een schouw - uitgevoerd door de ZOAB - die nog geen 15 minutend duurde bracht het volgende aan het licht. Kasten die openstaan, begroeing in de kasten en verroeste meters. Genoeg om aan te geven, dat er iets moet gebeuren voordat er ongelukken gebeuren! Hierbij aangegeven dat de schouw op een klein deel van het gordelpad heeft plaatsgevonden.
Kasten op de Kanaalweg, Gordelpad en elders zijn nog niet bekeken. Dit is een taaak voor de gemeente/Stedin en wij hopen dan ook dat de gemeente/Stedin snel contact opneemt met de ZOAB voor een uitgebreide schouw!

 
   
Terug naar ZOAB Home  
   
 
Menu

 

 

 

 
 
 
 
 
SNEL MENU AANMELDEN
 
Aanmelden Nieuwsbrief voor het laatste nieuws of belangrijke mededelingen
Klik hier om je aan te melden

Aanmelden als lid van de Vereniging ZOAB en krijg toegang tot de site
Klik hier om je aan te melden

FORUM

Praat mee in het Forum van ZOAB
over van alles met en over
en om het wonen op het water.

Klik hier om je aan te melden

CONTACT

Het algemene e-mailadres van
ZOAB voor alle vragen: info@zoabrotterdam.nl

Bankrekening: ING 8129483

       
2013 Vereniging ZOAB Rotterdam | lid worden | Opzeggen | Contact | Privacy Beleid |