««« Terug naar ZOAB Home
 
01-03-2015 WATERSCHAP (ingezonden brief)

Wij, mijn man en ik, wonen nu zo’n 20 jaar op een woonark in het Noorderkanaal, in Rotterdam-Noord, Blijdorp(se Polder – Bergpolder). Hier zorgen de gemalen van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard ervoor dat de waterstand op peil blijft en de wal droog. Dat is wel zo prettig voor o.a. onze gas- en elektriciteitsaansluitingen die op de wal staan, en de droge voeten van de postbezorgers. Wij betalen jaarlijks waterschapsbelasting; in 2014 was dat € 252,79. Als ingezetenen van het Hoogheemraadschap van SCHIELAND en de Krimpenerwaard, dus!

Tot onze verbazing kregen wij stempassen met een “oproep voor de verkiezing van de leden van het algemene bestuur van het waterschap DELFLAND”. Met als “stemlokaal bij u in de buurt”: Stewardhome Sparta Stadion. Spangen, dus!

Dit moest wel een vergissing zijn. Wij belden met de afdeling verkiezingen van de gemeente. Daar werd het snel uitgezocht, waarvoor dank, met als uitkomst: DELFLAND is verantwoordelijk voor het water waarin de woonarken/boten nrs. 201 t/m 317 langs het Gordelpad liggen; De Bergsluis op nr. 185 en de arken op nrs. 171 en 177 vallen onder SCHIELAND. Die arken liggen langs het Gordelpad. In hetzelfde water, dus!

Wie heeft die indeling verzonnen? Wij zijn ingezetenen van SCHIELAND. Wij horen bij SCHIELAND. Wij gaan niet in de centrale Bibliotheek of Rotterdam Centraal, waar dat ook zou kunnen, stemmen voor DELFLAND. En al helemaal niet op Spangen, dus!

En dan nog dit: DELFLAND probeerde ons in 2014 waterschapsbelasting van € 390,68 op te leggen. Via de regionale belastinggroep werd deze aanslag ingetrokken. Zoals gezegd betaalden wij voor SCHIELAND € 252,79. Een verschil van bijna € 140,--, dus!

Laat ons maar waar we horen. Bij SCHIELAND, dus!


Links:
http://www.derbg.nl/algemeen/overzicht-belastingen 
http://www.schielandendekrimpenerwaard.nl/
http://www.hhdelfland.nl/
http://www.rotterdam.nl/rotterdamsewaterschappen
http://www.waterschappen.nl/mijn-waterschap/
 
Kaart: Schieland  
Kaart:  Delfland  

   
««« Terug naar ZOAB Home  
   
 
Menu

 

 

 

 
 
 
 
 
SNEL MENU AANMELDEN
 
Aanmelden Nieuwsbrief voor het laatste nieuws of belangrijke mededelingen
Klik hier om je aan te melden

Aanmelden als lid van de Vereniging ZOAB en krijg toegang tot de site
Klik hier om je aan te melden

FORUM

Praat mee in het Forum van ZOAB
over van alles met en over
en om het wonen op het water.

Klik hier om je aan te melden

CONTACT

Het algemene e-mailadres van
ZOAB voor alle vragen: info@zoabrotterdam.nl

Bankrekening: ING 8129483

       
© 2013 Vereniging ZOAB Rotterdam | lid worden | Opzeggen | Contact | Privacy Beleid |