««« Terug naar ZOAB nieuws
 
Liggeld is weer liggeld

Liggeld is weer liggeld en kan maandelijks worden betaald
Het jaar is goed begonnen met de aanslag precario. Precario is niet helemaal het goede woord, want er is geen sprake meer van precariobelasting maar van liggeld volgens de wettelijke regeling die tot 2013 gold. U kunt nu ook weer in twaalf termijnen betalen, als u daarom vraagt bij Stadsontwikkeling (dus vergeet dat niet te doen!). Stadsontwikkeling merkt daarbij wel op dat als er een termijn niet wordt betaald, de rest in één keer op tafel moet komen.

ZOAB heeft in 2012 geprotesteerd tegen de nieuwe verordening voor het liggeld, waarmee het liggeld geïnd ging worden als een precariobelasting. ZOAB was het daar niet mee eens, omdat deze belasting jaarlijks ongelimiteerd kan worden verhoogd. Dat is fijn voor de gemeentekas, maar minder voor de portemonnee van de woonbootbewoner. Daarbij vond ZOAB het ook niet helemaal netjes om een ligplaats voor een WOONboot te vergelijken met het gebruik van gemeentegrond voor een terras bij een café. Het café verdient nog geld door dat terras, de woonbootbewoner heeft niet zo’n verdienmodel.

Verder vond ZOAB dat de woonbootbewoner het liggeld maandelijks moest kunnen blijven betalen. De precario mocht dan wel in tien termijnen worden betaald, maar dan moest Stadsontwikkeling het automatisch kunnen afschrijven. ZOAB had daar wel moeite mee (en u ook, zoals bleek uit mails en telefoontjes), maar de verordening was al aangenomen en ZOAB kon weinig anders meer dan alle pijnpunten aan de gemeenteraad en Stadsontwikkeling doorgeven.

De kritiek van ZOAB is gehoord. De gemeenteraad heeft de kritiek van ZOAB meegenomen in de liggeldverordening voor 2014. Het liggeld heet nu weer gewoon liggeld, ook al staat er nog ‘precario’ hier en daar, en de rekening komt van Stadsontwikkeling (niet van de belastingdienst). Zoals hiervoor al is aangegeven: en betalen kan weer in twaalf termijnen.

Ooit was de slogan van de belastingdienst: leuker kunnen we het niet maken, welk makkelijker. Stadsontwikkeling heeft het voor 2014 financieel een beetje leuker gemaakt. Nu nog makkelijker. ZOAB gaat ervoor!

Link:
Verordening liggeld voor woonschepen 2014

   
««« Terug naar ZOAB nieuws  
   
 
Menu

 

 
 
 
 
 
SNEL MENU AANMELDEN
 
Aanmelden Nieuwsbrief voor het laatste nieuws of belangrijke mededelingen
Klik hier om je aan te melden

Aanmelden als lid van de Vereniging ZOAB en krijg toegang tot de site
Klik hier om je aan te melden

FORUM

Praat mee in het Forum van ZOAB
over van alles met en over
en om het wonen op het water.

Klik hier om je aan te melden

CONTACT

Het algemene e-mailadres van
ZOAB voor alle vragen: info@zoabrotterdam.nl

Bankrekening: ING 8129483

       
© 2013 Vereniging ZOAB Rotterdam | lid worden | Opzeggen | Contact | Privacy Beleid |